Rólam

Szikora Rita vagyok. Több, mint 14 éve tanítok angol nyelvet és rengeteg helyen megfordultam már. Több városban is: Budapest, Gödöllő, Dabas, Szeged. Sokat vettem részt gyerekek táboroztatásában. Jelenleg Skype-on tanítok angol nyelvet.    

A kommunikatív nyelvtanulás híve vagyok és hiszem, hogy a nyelv beszélve tanulható. Az angol óráim 100%-ban angolul folynak, angol nyelvű és élő környezetben. Célom minél több angolul beszélő tanuló. Szeretném, hogy bátran beszélj angolul, és ne tarts attól, hogy hibázhatsz. A hibázás a nyelvtanulás része. Hiszem, hogy a tanulás öröm, és úgy lehet hatékonyan angol nyelvet tanulni, ha közben jól érzed magad, a természetes tanuláson keresztül, és nem görcsölni nyelvtani szabályokon, ezzel élettelenné téve egy élő nyelvet, hanem valós élethelyzeteken keresztül „felvenni” azt, erőlködés nélkül.           

Ezt a könnyed légkört, élmény alapú tanulást teremtem meg az angol nyelvóráimon, összetartva az angol nyelvi kis csoportokat. A tanórákon a csoporton belüli horizontális tanulás van jelen, ahol a tanulók egymástól is tanulhatnak. A csoportban való tanulás a leghatékonyabb tanulási forma, sokkal többet, gyorsabban lehet ilyen formában tanulni.

Az információátadás, elméleti oktatás, nyelvtan és szótanulás helyett a nyelvhasználaté, készségfejlesztésé a kulcsszerep. A magolás helyett az automatizmus kialakítása a célom.

Oktatási formám tanuló központú és nem tananyag központú és ez kulcs fontosságú a hatékony tanulás szempontjából.

Jelentkezz ha angolul tanulni vágyó vagy és célod van az angol nyelvvel!   Rita