Hatékony az online, Skype-os angol nyelvtanulás?

Mint már egy korábbi cikkben is említettem, nem az lényeg hogy hol és kitől tanulsz angolul, az a lényeg, hogy jó módszertan alapján tanítsanak téged. Nagyon sokan azt hiszik, hogy Angliában meg lehet nagyon jól tanulni angolul.Learning2

Ez így is van, ha kizárólag angol környezetben vagy, mely egy aktív környezet, és ez nagyon fontos. Lehetsz te Angliában, ha magyarokkal vagy más nemzetiségiekkel vagy kapcsolatban, akik nem beszélnek angolul, akkor nem tudsz megtanulni te sem angolul. Valamint hiába tanulsz élőben, ha a tanár vertikálisan tanít, szavakat és nyelvtani szabályokat magoltat, és nem az értésre, beszéltetésre, készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt órán. 

Természetesen ugyanez igaz lehet Skype-on is. Sokan az anyanyelvi tanárra esküsznek, mondván, hogy ő tutira jól tanít. Az igazság az, hogy ha az anyanyelvi tanárnak nincs olyan módszere, amivel téged megtanít beszélni, készségeiden fejleszteni, hiába anyanyelvi, az óráival nem érsz semmit. Természetesen vannak kivételek a fenti esetekben.

Amit én most mondani akarok ezzel, hogy nem az számít, hol és kitől tanulsz, hanem a megfelelő módszertan. Természetesen lehetsz te Angliában, tanulhatsz élőben, online, anyanyelvi tanártól, ha a módszer jó.

Mi a megfelelő módszer?

Mindenképpen olyan tanulást válassz, ami tényleg a beszéd centrikusságra helyezi a hangsúlyt, ahol te beszélsz a legtöbbet órán, és itt most hangsúlyozom, hogy tényleg beszéd centrikus legyen, hiszen nagyon sok tanfolyam ezt hirdeti, de nem csinálja.

Vannak Skype-on tanulóim, akik Angliában élnek, sőt van, aki iskolába is jár ott, de kezdő csoportba kellett raknom, mert alap dolgoknál megakadtak a szintfelmérésnél. Nálam pedig 2 hónap alatt többet értek el, mint kint 1-2 év alatt és már meg mernek szólalni. Valamint az a bizonyos stressz, aggódás kezdett eltűnni. Erről abban az írásomban olvashatsz, melyet feliratkozás után meg fogsz kapni.